REAL HERO AWARD – BILL COLE

The story of Bill Cole. Bill Cole werd geboren op 19 juni 1922 te Salford vlakbij Manchester. Bill had een zware jeugd gekenmerkt door armoede. Hij meldde zich begin jaren veertig aan voor militaire dienst. Bill wordt ingedeeld bij de 28 Infantry Brigade 59th South Staffordshire Division. Op 5 juni 1944 kregen Bill en zijn divisie het bericht dat de invasie was begonnen,en iedereen moest zich zo snel mogelijk in  gereedheid brengen om aan boord te gaan met de voertuigen. Onder leiding van de Amerikaanse generaal Eisenhouwer vond de invasie plaats in Frankrijk. Op 6 juni 1944 landde Bill op Sword Beach met in zijn truck de bevoorrading voor Generaal
Montgomery. Bill moest met zijn truck, vanaf een hevig schommelende boot, door de storm, aan land zien te komen. Hij had het water tot aan zijn middel staan al rijdend door het water.

Van daaruit vertrokken ze naar Caen. Hier volgde een heftig gevecht wat een groot deel van zijn divisie het leven kostte. Na de bevrijding van Caen trokken ze noodgedwongen verder met de Canadezen, omdat er na de zware strijd in Caen van zijn eigen divisie bijna niemand meer over was. Vervolgens trok hij via Frankrijk door naar de Ardennen om de Amerikanen te ondersteunen tijdens The Battle Of The Bulge. Ook nam hij deel aan Operation Market Garden. Hij trok op via Eindhoven naar Nijmegen, en verschillende plaatsen in Duitsland, om op 24 maart 1945 via een pontonbrug de Rijn over te steken. Op 1 april 1945 komt Bill met de Canadezen aan in Doetinchem.In Doetinchem leerde Bill zijn grote liefde Erna kennen waar hij
na de oorlog mee trouwde.

Weet jij ook iemand die de Real Hero Award verdiend? Stuur je verhaal naar ons en wij gaan ermee aan de slag.