Cosplay Maakie is een echte Cosplayer en komt naar de Heroesdome. Ze heeft inmiddels al op vele conventies (o.a. Yashincon, Tomocon en Nishicon) haar kennis mogen verspeiden over anime, comics en pop-culture.

Cosplay: Buy, Alter or Make It Yourself
Zowel beginnende als gevorderde cosplayers staan voor de lastige keuze welke materialen te kopen, welke onderdelen aan te passen en welke delen je volledig zelf moet gaan maken. Maakie zal je vertellen over alle voors en tegens van deze beslissingen tijdens één van haar lezingen op de Heroesdome!

Fake Is Sad Panel
Haar tweede lezing heet “Fake Is Sad Panel” Dit is een Europees initiatief om zowel een evenementen-organisatie alsook de bezoekers te helpen en beschermen voor onofficiële producten (bootlegs). Ze werken met een team van experts op het gebied van goederen, professionals uit de industrie en IP-houders (rechthebbende) om ervoor te zorgen dat de klanten alleen officiële merchandise kunnen kopen en zo de originele artiesten en studio’s kunnen ondersteunen. Hun doel is niet alleen de professionals ondersteunen, maar ook om ervoor te zorgen dat de veiligheid in acht wordt genomen zodat schade voor bezoekers wordt voorkomen, door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat de te koop aangeboden speciale cosplay-lenzen veilig zijn om te gebruiken.

Cosplay Maakie verzorgd dus beiden panels en geeft antwoorden op jouw vragen! Tevens is ze aanwezig met haar eigen stand op de Heroesdome.