De legendarische zanger Freddie Mercury is de grote held van Edger Hamer (1966). Nadat hij op 10-jairge leeftijd zijn eerste Queen-concert samen met zijn vader bezoekt verzamelt hij alles wat er maar over de groep te verzamelen is. Dit resulteert decennia later in twee unieke boeken, waarin hij als journalist, maar vooral als fan, tot in detail de Nederlandse avonturen van de Britse band beschrijft.

Voor Queen en Vaderland (2008) is al jaren een veel gezocht collector’s item en zijn recente boek Fans will be friends (2016) zorgde voor een enorme publiciteitsgolf in de Nederlandse media.

Van Panorama tot de Telegraaf en van de Roodshow tot Countdown Café© tot RTL Live, ze besteedden allemaal aandacht aan het boek waarin achttien bekende en onbekende Nederlanders over hun speciale band met Queen vertellen.

Daarnaast bevat het een complete opsomming van alle in ons land gegeven concerten, bijzondere Nederlandse songteksten van onder anderen Jan Rot gebaseerd op Queen-nummers, unieke illustraties van onder meer Fokke & Sukke, Peter Pontiac en Marnix Rueb en documenten – zoals contracten (Toppop 1974!), draaiboeken en bestelformulieren – en een historisch overzicht doorspekt met tientallen feiten die in Holland plaatsvonden.

Urenlang rondneuzen in archieven leverde tevens een nog nooit eerder vertoonde verzameling aan kranten- en tijdschriftencovers en -advertenties op met Queen in de hoofdrol. Hamer, die ook lid is van de Queen Fanclub, zal het in een gelimiteerde oplage verschenen boek signeren en je kunt tevens uitleg krijgen over de activiteiten van de Nederlandse Queen Fanclub.