Ed Bruin is geboren met een handicap en mist zijn linker onderarm. Dit heeft hem nooit weerhouden om alles te doen wat hij wilde. Motto van zijn ouders was “gaat niet bestaat niet” en dit is wat hij tot nu toe uitdraagt aan al zijn sporters.

Hij was al op jonge leeftijd bezig met voetballen en heeft in het jeugdelftal van Feijenoord linksbuiten gespeeld. Hij was al in aanraking gekomen met karate en heeft toen de overstap gemaakt naar het Full-Contact. Dit bleek de sport waar hij zijn ei in kwijt kon. Hij was samen met Jan Oosterbaan, Peter Smit en de broers Elton en Robert Davies de grondleggers van het kickboxen in Nederland. Grote namen op dat moment waren Ernesto Hoos en Rob Kaman. Zijn carrière in het kickboxing begon in Rotterdam en al snel werd zijn fameuze knock-out geroemd. Hij krijg de bijnaam “the one arm boxer”.

Door een knieblessure is hij overgestapt naar het lesgeven. Dit is zijn grote passie geworden. Zo’n 10 jaar geleden is “Full Kick” geboren en de naam “Full Kick” geeft zijn motto weer: doorgaan en niet opgeven “Never give up”. Al 30 jaar geeft hij les aan iedereen die deze sport graag willen beoefenen. De grote saamhorigheid en het familiaire gevoel dat Ed uitdraagt trekt veel sporters aan. Ook het begeleiden van sporters die soms in moeilijke tijden verkeren of een mentale of fysieke beperking hebben kunnen bij Ed een reddingslijn krijgen. Door discipline en wilskracht bij te brengen tijdens zijn lessen, zijn vele sporters op het goede spoor gekomen en hebben hun ‘bergen’ beklommen. Ed is zoals Ed is; hij draagt zijn passie over aan iedereen die er voor open staat.

ALLEEN ZATERDAG AANWEZIG!