Ian Buchanan is een Schots acteur, die begon in de soapserie “General Hospital” van 1986 tot 1989. Daarna speelde hij van 1990 tot 1991 in “Twin Peaks” en had hij een rol in een miniserie over de vermeende relatie van Marilyn Monroe en John F. Kennedy.

In 1993 kreeg hij een rol in “The Bold and the Beautiful”, en als dokter James Warwick werd Buchanan bekend in België en Nederland en als Dr. Warwick was hij dus onlangs nog te zien op de buis! In 2001 speelde hij een rol in soapserie “Days of our Lives”, samen met Lesley-Anne Down.

Hij speelde in 2002 mee in de film van Jodie Foster’s “Panic Room” maar keerde terug naar het soapgenre en ging bij “Port Charles” als Joshua Temple aan de slag tot 2003, het einde van de serie.

Maar er zijn nog zo’n 6 lopende soapseries waar Buchanan niet in verschenen is en zo vervoegde hij in 2005 de cast van “All My Children” als dokter Gregory Madden. Buchanan’s rol als Madden kwam ten einde, toen zijn karakter stierf nadat hij levend werd begraven…

Alhoewel hij dus nu bijna in alle soapseries heeft gespeeld, heeft hij ook als voice-acteur gewerkt voor series als “Batman: The Brave and the Bold”, “Gargoyles”, “Justice League” en “Batman Beyond”.

Hij speelde tevens in de 1990-serie “The Flash” als de belangrijkste schurk, Stan Kovacs. Hij verscheen in “Quantum Leap” en andere opmerkelijke rollen waren in de magische heksenserie “Charmed” en in de sci-fy cult-serie “Stargate SG-1”.