Jesús Merino is een Spaanse striptekenaar. Hij begon zijn carrière bij de Spaanse uitgeverij Planeta-DeAgostini. Hij werd ingehuurd door Marvel Comics als inker in 1998 en werkte aan de titel Avengers Forever en enkele van hun meest iconische titels.
Zijn eerste gepubliceerde werk voor DC Comics was in 2002 op de titel Adventures of Superman en later werkte hij aan titels als Green Lantern, Superman, Aquaman Secret Files, Arrowsmith, Final Crisis en nog veel meer.

In 2009 starte zijn tekencarrière voor DC Comics (waar hij vaak zijn eigen werk inkte) met titels als JSA, Action Comics, Superman (met George Perez die scripts en lay-outs maakte), Teen Titans, The New 52: Future’s End, Aquaman, Flash en laatstelijk Hellblazer en met Detective Comics (Batman dus!) als een aankomend project!

In 2017 won Jésus Merino de grootste Spaanse industrie-onderscheiding, de Carlos Gimenez Award voor Beste Inkter. Hij stond hierbij naast andere winnaars zoals tekenaar Gabriel Hernández Walta, schrijver El Torres en tekenaar Sean Murphy om er maar een paar te noemen.