Lew Temple is geboren op 2 oktober 1967 en is een Amerikaanse filmacteur, wellicht het meest bekend voor zijn rollen als Axel op “The Walking Dead“, het karakter van Ned Oldham in de action adventure thriller, “Unstoppable“, met Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson; geregisseerd door Tony Scott.

Geboren en opgevoed in het Bayou Land van Louisiana, is Temple een buitengewoon diverse acteur die vaak vergeleken wordt met een kameleon: hij heeft de unieke mogelijkheid om elk karakter te spelen.

Andere bekende films waar hij in heeft gespeeld “The Lone Ranger“, naast Johnny Depp en Armie Hammer; Locus Fender in de actiefilm ‘Domino‘, met Kiera Knightley en Mickey Rourke, geregisseerd door Tony Zweed en natuurlijk Rob Zombie’s The Devil’s Rejects, met Bill Moseley, Sid Haig, William Forsythe en Sherri Moon Zombie.

Temple begon zijn toneelbaan op het podium van het prestigieuze Alley Theater in Houston, Texas, samen met artiesten zoals Vanessa Redgrave in “Julius Caesar” en “Anthony & Cleopatra”, evenals bekende schrijvers / regisseurs Michael Wilson, Terrance McNally en Edward Albee. Vervolgens belandde hij in talrijke tv-rollen, evenals rollen in onafhankelijke en reguliere studiofilms, zoals “On the Borderline“, “The Newton Boys” en “Angels in the Outfield.”