Michael O’Ryan Biltoo, ook bekend als OYTIZ, werd geboren op 15 mei 1990.

Zijn eerste aanraking met muziek was op de leeftijd van 5 toen zijn vader hem zijn eerste Casio-toetsenbord kocht. Zijn vader leerde hem pianospelen. Binnen enkele uren kon hij zijn eerste lied al naspelen van de televisie; het was het themalied van de Nederlandse soap genaamd ‘ Goede tijden, Slechte Tijden ‘. Niet zo lang daarna kon hij meer bekende liedjes naspelen gewoon nadat hij ze op de radio of televisie had gehoord.

In 2003 ontdekte hij op 14-jarige leeftijd een muziekprogramma om beats te maken met de naam ‘madtracker’. Niet lang nadat hij dit zag, man hij de beslissing om muziek te maken. Na jaren van zoeken naar verschillende genres, had hij eindelijk zijn genre gevonden.

In 2012 ging hij met zijn goede vriend John Harris naar Emporium om hem te ondersteunen met zijn optreden met Frontliner. Door het zien en voelen van de energie van de Hardstyle-menigte en de liefde voor Hardstyle die in de loop der jaren is gegroeid, werd het voor hem heel duidelijk dat hij Hardstyle wilde produceren!

Nu hij eindelijk zijn genre heeft gevonden, is hij klaar om de wereld zijn muziek te laten horen!

Zaterdag 2 juni 2018 komt Michael Biltoo met John Harris speciaal naar de Gelredome om met de jeugd samen een track te maken voor de Heroesdome.

Wil je erbij zijn? Houd dan ons programma in de gaten.