Mishaël Lopes Cardozo is een acteur, bekend van “Game of Thrones” (2011), “Richard Leeuwenhart: Rebellion” (2015) en “Jezus van de Javastraat” (2016).

Lopes is een toonaangevende HEMA-instructeur (Historical European Martial Arts) die verschillende zwaardscholen in Nederland runt.

Wat niemand nog weet, is dat hij in het volgende seizoen * 6 * een belangrijke rol zal spelen in de door critici veelgeprezen serie “Vikings” en we dringen jullie allemaal aan om langs te komen en hem ernaar te vragen!

Cardozo zal op beide dagen aanwezig zijn en zal ook het zwaardvechten met kinderen beoefenen tijdens een speciale kliniek.

Meer informatie over zijn carriere:

Mishaël Abia Lopes Cardozo is een internationale gevechtsexpert op het gebied van historische vecht- en schermkunsten, tevens drievoudig winnaar van de internationale kampioenschappen voor historische duellen in Italië.

Hij is van origine een oosters georiënteerde vechtsport expert met ruim twintig jaar ervaring in verschillende Japanse vechtsporten.
Hij begon met de Historische Europese krijgskunsten in 1990.

Naast de historische krijgskunsten houdt hij zich ook bezig met moderne westerse gevechtsstromingen, en heeft daarbij zijn eigen vechtsysteem ontwikkeld genaamd FAUST. Hij geeft trainingen aan politie en beveiligingsbedrijven, maar ook zelfverdedigingscursussen en weerbaarheids trainingen voor particulieren en bedrijven.

Mishael houdt zich buiten de trainingsuren en het lesgeven aan de AMEK, fulltime bezig met de westerse krijgskunsten. De nog ‘resterende’ tijd besteedt hij aan zijn andere passies, zoals zijn schilderijen en zijn muziek.

Behalve het lesgeven bestaan de bezigheden op krijgskunsten gebied hoofdzakelijk uit het interpreteren en onderzoeken van middeleeuwse gevechtsmanuscripten en het uitwisselen en verzamelen van informatie.

Mishaël geeft les over de hele wereld en zijn doel is om de Europese krijgskunsten haar verloren plek terug te geven, zowel als kunstvorm als volwaardige krijgskunst in de hedendaagse vechtsportwereld.

Hij besteedt veel aandacht aan het onderhouden van de internationale contacten met collega gevechtsexperts om op de hoogte te blijven van eventuele nieuwe ontdekkingen en vondsten.

Mishaël leeft van zijn beroep als zwaardvechter.
Buiten het runnen van zijn vijf academies doet hij veel projecten voor film en televisie zoals: stunts, gevechtschoreografie en acteerwerk.