Als je de moordenaar met stalen schedels herinnert in ‘Laid to Rest’, of misschien heb je deze lange, getatoeëerde stoere vent zien ass-kicken in een van de 50+ projecten die hij in de loop van zijn carrière heeft meegemaakt, dan ben je al bekend met de naam Nick Principe.

Nicholas J “Nick” Principe (geboren op 30 december 1978) is een Amerikaanse acteur en stuntman. Hij is vooral bekend vanwege zijn rol als ChromeSkull in “Laid to Rest” (2009) en het vervolg daarop, “ChromeSkull: Laid to Rest 2” (2011).

Principe verhuisde naar Los Angeles, Californië in de hoop om monsters in films te spelen. Principe ontdekte dat de meeste monsters worden gespeeld door stuntspelers. Hij had al een zwarte band in kenpo en was ervaren in gevechten met verschillende vechtsporten en begon te leren hoe hij stuntman kon worden.

Drie maanden na zijn verhuizing naar Los Angeles werkte Principe in een muziekwinkel en merkte een filmproductieploeg op aan de overkant van de straat. Hij benaderde een crew-lid en hem werd gevraagd of hij een “PA” of productieassistent was. Onwetend van de betekenis van de term, zei Principe dat hij dat was, en begon doodleuk op de set te werken. Hij belandde uiteindelijk in gesprek met de stuntcoördinator en begon stuntwerk te doen in de filmindustrie.

Principe baseerde zijn uitvoeringen op Roy Batty van “Blade Runner”, Patrick Bateman van “American Psycho” en Michael Myers van “Halloween”.

Het uitvoeren van monsterrollen en het doen van stunts is zijn ding, maar hij heeft ook veel plezier als regisseur en schrijver van verschillende korte en veelgeprezen films. De zombie-horrorfharmonium “Virus Of The Dead” komt volgend jaar uit, omdat we nooit genoeg zombie-films kunnen hebben!