HET LAATSTE NIEUWS


Heroesdome verplaatst zijn feest naar de Brabanthallen, 20-21 Oktober 2018.

Arnhem,  16 mei, 2018

Allereerst willen we iedereen bedanken voor al het vertrouwen in onze eerste editie. Het huidige programma is ongeëvenaard en wij zijn oprecht dankbaar voor deze mogelijkheid.

Met grote spijt en na langdurig overleg moeten we echter aankondigen dat de Heroesdome in het Gelredome niet zal kunnen plaatsvinden. We begrijpen dat deze aankondiging de nodige vragen op zal roepen, maar men mag ervan uitgaan dat een beslissing als deze nooit licht wordt genomen. We zijn altijd op zoek naar een gezonde langdurige relatie met onze gasten, onze exposanten, het publiek én onze partners en dat is helaas enkel mogelijk op een andere locatie.

Heroesdome October 2018 wordt nu echter groter, ruimer en door het gebruik van verschillende hallen kunnen we de spannende activiteiten dusdanig scheiden dat al onze allernieuwste plannen (als je dacht dat we het programma al rond hadden, dan komen er nog prachtige verrassingen!!) nu moeiteloos kunnen worden vertoond!

Ik hoop dat we iedereen mogen verwelkomen 20-21 Oktober 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch!

Tot snel!


Ontmoet Aly Fell tijdens de Heroesdome

Arnhem,  26 maart, 2018

We hebben Aly (Alastair) Fell te danken voor het prachtige artwork in de stripreeks ‘The Shadow Glass’, gepubliceerd via Dark Horse in de VS, via EP Éditions in Frankrijk en via Dark Dragon Books in Nederland. We kunnen hem ook bedanken voor het gave werk aan animatieseries als ‘Dangermouse’ en ‘De Grote Vriendelijke Reus’ en voor prachtige fantasy-illustraties.

Deze Britse illustrator en conceptartiest heeft meer dan 20 jaar ervaring in de animatie- en game-industrie, nadat hij eerder als animator bij Cosgrove Hall Films aan ‘Dangermouse’, ‘Count Duckula’, ‘De Grote Vriendelijke Reus’ en ‘Discworld’ werkte, plus specials voor ‘Chuck Jones’, The BBC en ITV en vele commercials en promo’s.

In recentere jaren werkte hij als 3D-animator en -kunstenaar in de gamesindustrie voor bedrijven zoals Core Design, Eurocom en TTFusion voor projecten zoals ‘Herdy Gerdy’, ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Lego Indiana Jones’, en ‘Lego Rock Band’.

Hij is nu een freelance illustrator, met klanten zoals Simon en Schuster, Ilex Press, Asylum Press, Llewellyn Publishing en Harper Collins. Zijn werk was te zien in Spectrum, Fantasy Art Collections, Ballistic Publishing, Erotic Fantasy Art, Advanced Photoshop en ImagineFX.


“The King” Komt Naar Nederland Voor Een Exclusieve Officiële Europese Expositie

Arnhem,  25 januari, 2018

Heroesdome kondigt met trots aan dat Elvis “The King” Presley naar Nederland komt tijdens een exclusieve Europese expositie. Als iemand géén introductie nodig zou hebben, dan is het wel The King Of Rock ’n Roll. Hij versmolt country met R&B, mixte dat met het uptempo van rockabilly, en verving de klassieke piano met een gitaar. Deze versmelting van multi-etnische invloeden samen met de weergaloze energie van zijn podiumoptredens maakte hem tegelijk enorm populair en controversieel.

Presley is de enige artiest die is opgenomen in zes muzikale Halls of Fame, namelijk de Rock and Roll, Rockabilly, Country, Blues, Gospel en sinds 2015 in de R&B Music Hall of Fame.

In samenwerking met de officiële “ElvisMatters” fanclub komt Elvis Presley dus nu naar het Heroesdome, waarbij een unieke samenstelling van memorabilia te zien zullen zijn, waaronder podiumpakken van de muzikanten, gitaren, gesigneerde contracten, Las Vegas concertitems, het karatepak van Elvis en nog veel meer!

De aankondiging van ELVIS EXPO, valt samen met de aankondiging van Romano Molenaar, tekenaar van X-Men, Darkness, Batman, Birds of Prey, Within Temptation en natuurlijk STORM en ROODHAAR in Nederland.

Tevens hebben we de Zweedse Cult-Movie regisseur Jonas Wolcher, bekend van zijn Zombienoid en Dragonetti films.

Dan is er ook nog schrijver Han Peeters, die de vijf W’s (Wie, Wat, Waarom, Waardoor en Waartoe) in elk van zijn boeken tot leven weet te brengen.

Alsof dat nog niet genoeg diversiteit biedt, komt ook The Underline Tattoo Company zijn artistieke kant tonen, met hun specialisatie in Black & Grey, Portretwerk en Polynesian.


Heroesdome Nodigt een van de grootste horroracteurs ooit uit: Tyler Mane.

Arnhem,  10 januari, 2018

Acteur en voormalig show-worstelaar Tyler Mane staat bekend om het spelen van Sabretooth in ‘X-Men’, Ajax in ‘Troy’ en Michael Myers in de remake van ‘Halloween’ en het vervolg ‘H2’. Hij is de langste acteur (2.03 m) om het iconische karakter van Michael Myers te portretteren.

Zijn torenhoge performance is niet zijn enige kenmerk, want de acteur in elke rol die hij speelt laat hij een voelbare menselijkheid zien. Hij kan de slechterik of de held zijn, en die veelzijdigheid maakt elk van zijn uitvoeringen gedenkwaardig.


“We say it proud: we`re dressed in black and play it loud!! Here are: The Surfing Crows!”

Arnhem,  7 januari, 2018


Je hoort ze al van verre, hun niet mis te verstane klanken, aaneengesmeed tot een solide en krachtige muur van surfgeluiden herkenbaar aan de trillende nagalm, reverb. Het geluid van het strand, de oceaan, de golven, pulp fiction, coole chicks en natuurlijk Dick Dale. Nieuwere Rockers uit Gelderland vind je nergens anders dan op de HEROESDOME!


Heroesdome Kondigt Boardgame “21Days” aan

Arnhem,  4 januari, 2018

Welk kind is niet groot geworden met spelletjes? En de boardgame-gekte is de afgelopen jaren onder de volwassen fans een ware revival te noemen. Daarom is het een goede zaak dat ook HEROESDOME hier op een speciale manier aandacht aan geeft!

Het bordspel 21DAYS gaat over het schip Esperanza, dat tijdens een grote storm vergaat. De paar overlevenden stranden op een eiland waar ze moeten zien te overleven om uiteindelijk met een vlot de Stille Zuidzee te trotseren op zoek naar redding.

Tijdens de HEROESDOME zal de tekenaar van het spel in de deksel een tekening maken, gratis bij aankoop van een spel.

Daarnaast zullen er tafels beschikbaar zijn waar men het spel kan uitproberen en spelen.


Heroesdome Kondigt Sporthelden “PWS” aan!

Arnhem, December 27, 2017

Eén keer per jaar wordt de Brabanthallen omgetoverd in de HEROESDOME en tijdens dit weekend schenken wij aandacht aan helden en heldinnen uit de fictieve wereld maar zeker ook uit de realiteit. HEROESDOME is daarom ook het eerste HERO-CULTURE EVENT met meer verscheidenheid dan welk ander evenement dan ook.

Vandaag maken we bekend dat de showworstelaars van Pro Wrestling Showdown aanwezig zullen zijn. De groep PWS zorgt al sinds 2008 voor professionele shows op diverse locaties in Nederland, waar hun fans ‘up close and personal’ komen. Tijdens Heroesdome kunnen de bezoekers meer te weten komen over PWS en waarom het showworstelen méér is dan alleen maar show!


Heroesdome Tickets nu verkrijgbaar!

Arnhem, December 22, 2017

Bereid je nu tijdig voor door ruim op tijd je kaarten te bestellen via onze SITE , FACEBOOK alsook via alle Primera-winkels in Nederland.
We hebben er de afgelopen tijd door vele aankondigingen voor gezorgd dat jullie al een goede eerste indruk hebben van het event en geloof me… dit is nog steeds pas het begin van alle geheimen waarmee we ons unieke Heroesdome-concept willen uitdragen!


Heroesdome Kondigt Cosplay #2 Aan: Beau Peep!

Arnhem, December 20, 2017

Eén keer per jaar wordt de Brabanthallen omgetoverd in de HEROESDOME en tijdens dit weekend schenken wij aandacht aan helden en heldinnen uit de fictieve wereld maar zeker ook uit de realiteit. HEROESDOME is daarom ook het eerste HERO-CULTURE EVENT met meer verscheidenheid dan welk ander evenement dan ook.

We kondigen dan ook met trots aan dat de Cosplay-hit Beau Peep oftewel Giulietta Zawadzki uit Engeland zal komen overwaaien om te laten zien hoe jijzelf als cosplayer je eigen held kan zijn!

Met een bachelor in “Fine Arts” is Giulietta niet enkel bezig als cosplayer, maar ook als kostuumontwerpster voor Dreamworks, als fotograaf en als model. Daarnaast maakt ze kunst door middel van steen, olieverf of digitaal. Deze multi-getalenteerde dame zal het hele weekend van Heroesdome aanwezig zijn.


Eén keer per jaar wordt de Brabanthallen omgetoverd tot de HEROESDOME.

Arnhem, December 15, 2017

Tijdens het weekend van HEROESDOME schenken wij aandacht aan helden en heldinnen uit de fictieve wereld maar zeker ook uit de realiteit. HEROESDOME is daarom ook het eerste HERO-CULTURE EVENT met meer verscheidenheid dan welk ander evenement dan ook.

Om dat in te luiden zijn we in overleg gegaan met organisaties die elke dag als helden de straat op gaan en dit jaar is het DE BRANDWEER die massaal zal uitrukken!!

Elke dag rennen ze naar hun prachtige, rode wagens en rijden naar de brandhaard, het ongeluk of andere meldingen. Zelf zeggen ze “waar anderen wegrennen, rennen wij juist er naartoe”!

De Brandweer zal daarom komen om jou -de bezoeker- te laten zien wat zij nu allemaal doen, waarom ze dit doen en waarméé ze dit allemaal doen! Verwacht een uitgebreide aanwezigheid van de mannen in rode pakken. Laat je voorlichten, laat je inspireren en laat je kinderen het springkussen beklimmen of één van de vele andere activiteiten die we met de Brandweer nog zullen aankondigen!

We gaan dus voor véél verrassingen zorgen. Maak daarom elk jaar weer kennis met helden die je nog nooit eerder hebt ontmoet, laat staan in deze context. Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijk weekend krijgt. We gaan de hele wereld over om in de HEROESDOME elke keer weer aangrijpende en spannende showelementen te bieden.

En geloof me… dit is nog steeds pas het begin van alle geheimen waarmee we ons unieke Heroesdome-concept willen uitdragen!


Heroesdome Kondigt Dubbele Feature Aan

Arnhem, December 8, 2017

Wil je nog een Dome-geheim weten? Of zullen we vandaag een dubbele klaper maken

Onze vierde kunstenaar komt helemaal uit het prachtige land van Spanje en heet Jesús Merino. Als inker werkte hij nauw samen met de legendarische tekenaars Carlos Pacheco en George Perez en sinds 2009 begon hij zelf met het potlood te werken op titels als Superman, The Flash, Justice League en onlangs Hellblazer en met Detective Comics (Batman inderdaad!) als een aankomend project!

Dan hebben we ook nog onze derde gast uit het legendarische genaamd Hollywood. Ontmoet Jennifer Rubin, een prachtig model (Calvin Klein’s OBSESSION en verkozen tot Ford International Model of the Year), dat ook nog als actrice sparde met horror-icoon Freddy Krueger, in de ruimte de boel bij elkaar mocht schreeuwen en de muziek van Jim Morrison ontdekte op het grote scherm!

En geloof me… dit is nog steeds pas het begin van alle geheimen waarmee we ons unieke Heroesdome-concept willen uitdragen!

De HEROESDOME-beurs is de eerste Nederlandse Hero-culture multi-media conventie. De plaats waar diversiteit en het gevoel van een ‘held’ zijn en het zien van ‘helden’ echt de kern vormt van dit eerste evenement. Het doel van HEROESDOME is om Nederland (maar we verwelkomen elke internationale bezoeker!) een gevierd evenement te geven voor bezoekers, exposanten en (internationale en nationale) gasten.


Het team dat HEROESDOME heeft bedacht, wil je graag laten kennismaken met nog één – van veel – Dome-geheimen …

Onze derde artiest is iemand die -evenals zijn broer Ryan Brown- nog nooit eerder in onze regio is geweest. Zijn naam is Adam Brown en hij kijkt er naar uit om eindelijk zijn fans in Nederland te ontmoeten!

Adam Brown is al meer dan tien jaar actief in de wereld van comics en is actief op het gebied van grafische vormgeving tot digitale illustratiekleuring tot Cover Artiest. De afgelopen jaren heeft Adam gewerkt voor veel van de meest invloedrijke bedrijven in de comic-industrie zoals: DC, Marvel, Dark Horse, Zenescope Comics en 2000AD. Zijn meer recente werk omvat titels zoals Judge Dredd, The Justice League, Neil Gaiman’s American Gods en de Aliens franchise.

Adam heeft ook in de art department gewerkt van verschillende televisieproducties, waaronder The Fall (BBC), Line of Duty (BBC) en The Journey (2016) om er maar een paar te noemen.

Adam Brown is de derde artiest die net weken geleden is aangekondigd met zijn broer Ryan Brown en de Belgische kunstenaar Patrick Cornelis.


Het team achter HEROESDOME wil je graag nóg meer nieuwe Dome-zaken verklappen…

Bij Heroesdome willen we echt dat je Heroes kunt ontmoeten, toch? Dus als je een monsterheld wilt ontmoeten, kun je de Dark Zone bekijken. Als je wilt dat je artistieke site wordt vermaakt, ontmoet je je helden in de Art Zone. Als je een filmheld wilt ontmoeten, dan kun je zelfs een handtekening krijgen bij een van de bezoekende acteurs! En we hebben ook aangekondigd dat je ZELF een held kunt zijn.

We doelden toen op het speciale SPORT-deel van de Heroesdome maar we hebben nu ook de cosplay-groep Team Paraluna uitgenodigd. Zij zullen aanwezig zijn om eenieder het fenomeen Cosplay uit te leggen en laten zien hoe jij zélf ook het imago van je eigen favoriete held kan uitbeelden in real life!

Team Paraluna reist dankzij cosplay de hele wereld over. Naast de World Cosplay Summit finale in Japan, hebben ze Nederland ook al vertegenwoordigd op de European Cosplay Gathering finale in Parijs, Eurocosplay finale in Londen, C4 finale in Den Haag en in China op de CICAF finale.

Team Paraluna maakt al hun kostuums helemaal zelf en hun cosplays variëren van geborduurde jurken met korsetten tot volledige harnassen. Ze transformeren zichzelf met special-effects makeup om zo zelfs minder-menselijke karakters tot leven te brengen. Voor hen is Cosplay een manier om te laten zien hoe leuk ze TV-series of gaming karakters vinden.


Heroesdome Introducing “Be Your Own Hero”

Arnhem, November 8, 2017

Het team achter HEROESDOME wil je graag nog meer nieuwe Dome-zaken verklappen… en er is SPORT! Wees gewoon je éigen held!

Wij bij Heroesdome nemen de volgende stap. Laten we het eens rustig uitleggen …

Bij Heroesdome willen we echt dat je Heroes kunt ontmoeten, toch? Dus als je een monsterheld wilt ontmoeten, kun je de Dark Zone bekijken. Als je wilt dat je artistieke site wordt vermaakt, ontmoet je je helden in de Art Zone. Als je een filmheld wilt ontmoeten, dan kun je zelfs een handtekening krijgen bij een van de bezoekende acteurs!

Maar wat als we je zouden vertellen dat JIJ ook een held kunt zijn?!

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, je gezondheid, je uithoudingsvermogen. Het effect op je zelfrespect is enorm en ook hoe je omgaat met de mensen in je buurt zal langzaam maar zeker een verandering in positieve zin teweegbrengen. Je focus ligt op je toekomst, terwijl je eraan werkt om de JIJ te worden die je wilt zijn!

Onderschat de held in jezelf niet!

Bij Heroesdome laten we je zien hoe dit te doen; met workshops in Kickboxing en MMA. Selfdence4all! Je hoeft niet mee te doen, maar je bent van harte welkom. Je kunt deze sporthelden ook gewoon observeren en zien optreden. Praat met hen over hoe ‘gewoon sporten’ hen tot de mannen en vrouwen van NU heeft gemaakt en hoe ze er nu aan werken om onze samenleving een bétere samenleving te maken.

De HEROESDOME-beurs is de eerste Nederlandse herocultuur multi-media conventie. De plaats waar diversiteit en het gevoel van een ‘held’ zijn en het zien van ‘helden’ echt de kern vormt van dit eerste evenement. Het doel van HEROESDOME is om Nederland (maar we verwelkomen elke internationale bezoeker!) een gevierd evenement te geven voor bezoekers, exposanten en (internationale en nationale) gasten.

 


Heroesdome Laat Horror Zien In Haar Dark Zone: Ontmoet actrices en tekenaars!

Arnhem, Oktober 31, 2017

Het team achter HEROESDOME staat te popelen om nóg meer geheimen los te laten … en er zal HORROR zijn! Zoals we al eerder acteur Lew Temple (The Walking Dead, Halloween, The Devil’s Rejects) als onze eerste acteur-held voor onze eerste HEROESDOME-conventie hebben aangekondigd – in het grootste festival-podium in Holland gehouden, tevens één van de meest indrukwekkende voetbalstadions: de Brabanthallen – kunnen we deze Halloween gewoon niet voorbij laten gaan zonder te vertellen van onze DARK ZONE en als we toch bezig zijn, kondigen we gewoon nóg meer gasten aan!

De Dark Zone zal één van de voornaamste delen van Heroesdome worden en zal het gebied zijn waar je je horror-groove kan voelen! Het wordt gevuld met griezelige gasten, kwaadaardig koopwaar, enerverende evenementen en mede-fans van het horror-genre!

De sluier wordt al een beetje opgeheven op deze Halloween-avond en wij presenteren u artiest Patrick Cornelis (Virus) en de Scandinavische actrice Sarah Giercksky (Wounded).


Artiest Patrick Cornelis komt uit België en werkt aan zijn zombie-besmettelijke horror-fantasy serie VIRUS, waarvoor hij al hard aan het werk is voor #3. Patrick zal zijn persoonlijke zombies hosten (cosplayers natuurlijk! Wees niet té bang!) en in zijn speciale horrorkamer in de Dark Zone zal hij zijn fans ontvangen.

Naast acteren schrijft Sarah Giercksky screenplays, doet haar eigen SFX en regisseert films en zij staat te popelen om in gesprek te gaan over alles wat maar creatief en gore is!!

Terwijl de Dark Zone op Heroesdome groter en groter zal worden, zal men al snel zien dat het door powered is door ‘Dark Zone Studios‘, een consortium dat jarenlang in de internationale horrorconventiescène heeft gewerkt en die gasten op diverse shows (UK, DE en USA) heeft gepresenteerd.

De HEROESDOME-beurs is de eerste Nederlandse popcultuur multi-media conventie. De plaats waar diversiteit en het gevoel van een ‘held’ zijn en het zien van ‘helden’ echt de kern vormt van dit eerste evenement. Het doel van HEROESDOME is om Nederland (maar we verwelkomen elke internationale bezoeker!) een gevierd evenement te geven voor bezoekers, exposanten en (internationale en nationale) gasten.

De HEROESDOME conventie wordt op 2 en 3 juni 2018 in de Brabanthallen gehost.


Heroesdome Maakt De Held In Je Los: De Datum en The Walking Dead acteur Lew Temple

Arnhem, Oktober 25, 2017

Beste fans,

Het team van HEROESDOME vertelde jullie al eerder dat op 1 november 2017 we de data voor ons eerste HEROESDOME avontuur zouden aankondigen. De beurs die in het grootste festival-podium in Holland gehouden wordt. De Brabanthallen!!

Nou, we konden niet langer wachten en zijn er trots op om te zeggen dat op 2-3 juni het stadion de gastheer is voor een unieke gebeurtenis. We zullen elke week informatieve berichten online zetten en via tweewekelijkse persberichten iedereen in onze mailinglijst informeren!

WAT is HEROESDOME?

De HEROESDOME-beurs is de eerste Nederlandse popcultuur multi-media conventie. De plaats waar diversiteit en het gevoel van een ‘held’ zijn en het zien van ‘helden’ echt de kern vormt van dit eerste evenement. Het doel van HEROESDOME is om Nederland (maar we verwelkomen elke internationale bezoeker!) een gevierd evenement te geven voor bezoekers, exposanten en (internationale en nationale) gasten.

Afgezien van de opwinding van de aankondiging van de datum van ons feest der feesten, willen we ook onze acteur-held bekendmaken, namelijk de enige echte LEW TEMPLE, bekend om zijn rol in de immens populaire zombie-overlevende tv-serie “The Walking Dead” waarbij hij Axel speelde tijdens de opwindende gevangenisperiode. Axel ontmoette The Governor via het verkeerde einde van het pistool, maar maakte een blijvende indruk.

Lew Tempel is een Amerikaanse filmacteur, en speelde het karakter van Ned Oldham in de action adventure thriller, “Unstoppable“, naast Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson; geregisseerd door Tony Scott.

Geboren en getogen in het Bayou Land van Louisiana, is Temple een buitengewoon diverse acteur die vaak vergeleken wordt met een kameleon: hij heeft de unieke mogelijkheid om elk karakter te spelen.

Andere bekende films waar hij in heeft gespeeld zijn “The Lone Ranger“, naast Johnny Depp en Armie Hammer; Locus Fender in de actiefilm ‘Domino‘, met Kiera Knightley en Mickey Rourke, geregisseerd door Tony Zweed en natuurlijk Rob Zombie’s “The Devil’s Rejects“, met Bill Moseley, Sid Haig, William Forsythe en Sherri Moon Zombie.

Tempel begon zijn carrière op het podium van het prestigieuze Alley Theater in Houston, Texas, samen met artiesten zoals Vanessa Redgrave in “Julius Caesar” en “Anthony & Cleopatra”, evenals bekende schrijvers / regisseurs Michael Wilson, Terrance McNally en Edward Albee. Vervolgens belandde hij in talrijke tv-rollen, evenals rollen in onafhankelijke en reguliere studiofilms, zoals “On the Borderline”, “The Newton Boys” en “Angels in the Outfield.”

Hij neemt momenteel deel aan niet minder dan negen nieuwe films, dus hij is nogal een drukke held!

De heer Lew Temple zal je graag inzicht geven in zijn 25-jarige carriere!

Via http://heroesdome.com/nieuwsbrief/ kan je op de hoogte worden gebracht.
Via Social Media (zoals https://www.facebook.com/heroesdome/ en check onze website voor de andere adressen ) zijn er nog vaker nieuwtjes te ontvangen!

Indien er interesse is in een interview met de organisatie: http://heroesdome.com/contact/


Ryan Brown volgend jaar aanwezig op de Heroesdome