ECHTE HELDEN BESTAAN NOG!
HEROESDOME is een non-profit organisatie met als enige activiteit het brengen van nieuws op het internet over (echte) helden. Helden uit de fictieve en echte wereld. HEROESDOME reikt ook elk jaar de REAL HERO AWARD uit. Deze toekenning is door de redactie in het leven geroepen om niet alleen een persoon of groep binnen de Nederlandse samenleving erkenning te schenken voor het goede wat achter elke onzelfzuchtige daad of het feitelijke werk zit, maar ook om maatschappelijk meer bewustzijn te creëren voor het belang van de samenleving en elk mens die daar een integrale rol in speelt.

TEGENSLAG GEEFT NIEUWE INZICHTEN!
HEROESDOME is oorspronkelijk opgestart als evenement in januari 2017. In april 2018 was de organisatie van HEROESDOME gedwongen te verhuizen naar een andere locatie doordat afspraken door een exploitatiebedrijf uit Arnhem niet werden nagekomen. De voorgestelde offerte en de uitvoering daarvan werd voor nog geen 20% nagekomen. Daarbij opgeteld was een beslag op het complex de druppel om ergens anders het evenement voort te zetten. Echter was de naam ook niet meer de juiste keuze voor het evenement. Maar dit bleek slechts het begin van de tegenwerking en er volgden meer obstakels.

EASY TROLLEN
Vlak nadat HEROESDOME had aangekondigd te verhuizen verscheen, in het openbaar, het volgende bericht op de facebook pagina van het evenement.


Beide heren uit het bericht zijn al geruime tijd vrienden en kennen elkaar uit de gaming wereld. En er bestaat een zakelijke connectie op LinkedIN. Er wordt hier dus gewoon naar de bekende weg gevraagd. Het  was de voormalige organisatie dan ook al snel duidelijk dat deze 2 heren met opzet dit bericht hadden geplaatst. Want niet snel daarna meldde zich een advocaat. Het was verboden om de naam HEROES te gebruiken en HEROESDOME moest verdwijnen als naam. De organisatie van HEROESDOME moest o.a.  ticket sales vrijgeven en alle namen van exposanten die bij hen zouden komen. Zelfs inkoop en verkoop facturen van diensten. Bijna alle informatie die eigendom was van de toenmalige organisatie van HEROESDOME en alle marketing plannen de uitvoering daarvan daarbij moesten compleet en per direct worden overdragen aan de cliënt van deze advocaat. Een eis die alleen al alle privacyrechten van exposanten en bezoekers zou schenden. Alsmede zou men de kans grijpen om een geheel concept en de daarbij behorende marketing en ideeën in handen krijgen. Was dit voor eigen gebruik? Volgens de mening van de voormalige organisatoren van de HEROESDOME had het daar alle schijn van. Zelfs moest het woord HEROES nog verdwijnen uit de Metatags. Hier werd uiteraard niet aan meegewerkt ook omdat er bij HEROESDOME inmiddels andere plannen op tafel lagen na de kater van Arnhem. Dit is de advocaat ook netjes allemaal duidelikj gemaakt.

Omdat het bericht op Facebook openbaar is geplaatst door de cliënt van deze advocaat zelf ziet de voormalige organisatie van HEROESDOME dan ook geen reden om dit achter te houden voor onze redactie. Iedereen kan en mag dit lezen op Facebook. Men probeert daarmee tevens ook publiekelijke reacties uit te lokken volgens de voormalige organisatoren.  De reden was dat het woord HEROES door niemand meer gebruikt mag worden dan alleen door haar eigen cliënt binnen deze markt. HEROES is een merk geworden en gedeponeerd volgens een advocaat. Bij het oprichten van HEROESDOME was dit nog niet bekend of zichtbaar ( januari 2017 ) . Volgens de advocaat zou er mogelijk verwarring kunnen ontstaan over het woord HEROES rondom evenementen en als enige onderbouwing in de processtukken werd daarbij bovenstaand bericht van Facebook als bewijs aangeleverd. Maar ook de logo’s zouden te veel op elkaar lijken. Dus?!?

TOGETHER WE RULE THE GALAXY
Rust er echt een alleenrecht op het woord HEROES ( HELDEN )? Die vraag blijft open tot op de dag van vandaag. Je kunt wel een woord deponeren, maar dat is nog niet zomaar plots een “merk”. Na onderzoek bleek dat er al een andere conventie in Europa via deze weg vroegtijdig moest stoppen. De organisatie probeert duidelijk  met het woord HEROES alle concurrentie tegen te gaan. Is dit de reden waarom HEROES & VILLIANS FAN FEST er niet is gekomen op 2 en 3 juni 2018 in Dortmund? Gaat men zo te werk om gezonde concurrentie en andermans ideeën en idealen tegen te werken? Volgens de mening van de voormalige organisatie van HEROESDOME is het hetzelfde als een alleenrecht aan vragen op het woord WATER om vervolgens elke bronwater fabrikant aan te klagen en te verbieden het woord WATER nog te gebruiken.  Wat als iemand dan het alleenrecht krijgt op het woord COSPLAY of COMIC-CON? En inderdaad blijkt zelfs dat hierover ook veel te doen is geweest en nog in Amerika! (https://www.bleedingcool.com/2017/12/08/san-diego-comic-con-wins-trademark-battle-salt-lake-comic-con/  )

Zoals staat vermeld: With this precedent now set, it is likely that other users of the “Comic Con” name who don’t have a deal worked out with Comic-Con International, the organisers of San Diego Comic-Con either will get a deal sorted out very quickly, or risk becoming targets themselves… – Bron: bleedingcool.com

Dus binnenkort kan de betreffende organisatie in België en Utrecht zelf ook een claim verwachten vanuit Amerika? Wat een evenement voor fans moet zijn begint meer op een verdienmodel te lijken wanneer men alleen recht op woorden gaat claimen. Komt dit soort kinderachtige juridische taferelen wel ten goede van alle creativiteit die exposanten, fans en gasten verwachten van een evenement? Wanneer een organisatie de dienst gaat uitmaken in Europa met de claim op een woordje, waar gaat dit dan naartoe? Worden straks ook de prijzen van de tafels, m2, de tickets en de handtekeningen bepaald door een en dezelfde organisatie die zo Comic-Con’s uit Amsterdam en Rotterdam weg kan concurreren doormiddel van een netwerk met een woordje? Zijn we zo makkelijk te beïnvloeden? De meldingen van diverse exposanten dat men niet meer welkom zou zijn op  evenement A, wanneer men op evenement B zou gaan staan worden nu dus bewaarheid. Ook alle pesterijen via nep aanvragen om zich te stellen als sponsor blijken onderdeel uit te maken van een campagne om tegen te werken.

EEN NIEUWE WEG INSLAAN
De voormalige organisatie van HEROESDOME was zich van geen kwaad bewust en had reeds aankondigingen gedaan ( 12 oktober 2017 ) van en over HEROESDOME nog voordat men in Utrecht de toevoeging van HEROES aankondigde op hun Facebook pagina ( 6 november 2017 ). Op dat moment stond het bedrijf ook nog steeds ingeschreven als de Comic-Con zoals gehouden in Utrecht, zonder de toevoeging HEROES. Dit alles is tot op de datum en met feiten te onderbouwen zoals ons als redactie is getoond. Een ding werd weer duidelijk voor de voormalige oprichters van HEROESDOME. Dit is niet de Comic-Con wereld die zij voor ogen hadden!

Gelukkig lagen er al andere plannen op tafel. Tevens was dit een motivatie om het zeker anders te doen. Omdat de organisatie van HEROESDOME de kater van Arnhem te boven wilde komen was reeds besloten om de naam aan te passen, alsmede de locatie. Maar ook een samenwerking aan te gaan met diverse andere evenementen organisatoren die veel begrip hebben getoond voor de naamsverandering. Een hoop werk en veel overleg hebben er toe geleid dat er een nieuw evenement ontstond. De ideeën verhuisden mee en nieuwe ideeën kwamen tot stand. Mensen stapten uit de organisatie van HEROESDOME en nieuwe mensen stapten aan boord toen besloten werd om van HEROESDOME een eenvoudige nieuws website te maken en het evenement onder een andere naam en met een andere organisatie voort te zetten. Dit gaf de vrijheid om met HEROESDOME toch een klein deel van een droom uit te dragen in een nieuw jasje alleen op het internet.

EEN NIEUWE OVERKOEPELING VOL HELDEN
HEROESDOME is nu dus een non-profit organisatie geworden die al het helden nieuws wil gaan verspreiden van over de hele wereld. De ideeën en concepten worden geschonken aan de nieuwe organisatie van FANDOM WEEKEND. Een heel nieuw evenement dat voor meer exclusiviteit gaat en meer aandacht heeft voor de bezoekers en exposanten. Het is dan ook niet de bedoeling dat bezoekers en exposanten een kant kiezen of dat er bepaald wordt door een evenementen organisatie waar men wel of niet naar toe gaat. Het is de bedoeling dat het een groot feest wordt waarbij de wensen van bezoekers en exposanten worden gerealiseerd!

Het draait nog altijd om de exposanten en de fans die je evenement tot een succes maken, volgens de nieuwe organisatoren van deze nieuwe onderneming. Dat zijn de HELDEN en die geven je bestaansrecht! Een gedeponeerd merk of “woord” helpt daar aan niets. Dat is de overtuiging voor de nieuwe organisatie van Fandom Weekend om door te gaan.

Door goed overleg met derden en hard werken werd er in de maanden mei t/m juli van 2018 een nieuw idee en evenement geboren met ook een nieuwe naam: FANDOM WEEKEND. Meer over deze nieuwe club enthousiaste organisatoren lees je op www.fandomweekend.com En dankzij alle medewerking en begrip van partners, exposanten en bezoekers gaat dat feest daar gewoon door. Nu zelfs 2 keer per jaar.

En HEROESDOME? HEROESDOME wordt gewoon alleen een site met al het laatste nieuws over Helden. Helaas geen evenement meer. Maar de naam blijft, net als de vrijheid om te vinden wat je vind en de woorden te gebruiken die iedereen mag gebruiken.

Zonder bronvermelding van dit artikel ( deze pagina ) aanvaard de redactie van HEROESDOME.COM geen enkele aansprakelijkheid voor de mening en meldingen  van en door derden.