Romano Molenaar is een Nederlands striptekenaar.
Naast zijn werk voor Khaeon games is Molenaar vooral bekend om zijn werk als striptekenaar voor de Nederlandse stripreeks Storm. Een reeks die voorheen getekend werd door Don Lawrence en bedacht werd door scenarioschrijver Martin Lodewijk.

In 2013 start hij tevens met de Storm-spinoff ROODHAAR, geschreven door de legendarische schrijver Roy Thomas.

Als striptekenaar is Molenaar ook in de Verenigde Staten actief geweest voor de uitgeverijen Marvel Comics, Chaos en Image Comics. Bij deze firma’s werkte hij voornamelijk als freelancer aan series als X-men Unilimited, Lady Death, Purgatory, Witchblade, Darkness, The Tenth, Tomb Raider F5, Cursed, Legends of the Sage. Als cover-artiest zijn de speciale Conan-covers voor Dark Dragon Books te noemen, alsook zijn run voor Zenescope Entertainment’s Grimm Fairy Tales.

Als conceptueel artiest werkte hij onder andere mee aan The Chronicles of Spellborn. Hij tekende ook de cover, en de bijhorende stripreeks, van het album The Unforgiving van Within Temptation. Ook voor het Within Temptation-album Hydra uit 2014 leverde hij het artwork.

In de periode 2011-2014 heeft hij de Annual van Batman Detective Comics #1 getekend en de Batman-spinoff “Birds Of Prey”.

In november 2014 startte Molenaar als tekenaar de Belgische spin-offreeks van Suske en Wiske, rond het personage Jerom (J.ROM – Force of Gold).

Naast zijn design-werk en zijn continuerende werkzaamheden voor STORM en ROODHAAR heeft Romano ook bij de USA-uitgeverij Be Amazed Studios getekend voor de serie “Galactic Bounty Hunters”, geschreven door Pat Shand.