Tom ‘The Dude’ Hodge is een kunstenaar, ontwerper, auteur en regisseur. In 2009 vestigde hij zijn studio, The Dude Designs. Hij is bekend in de filmindustrie voor zijn diensten aan een internationaal klantenbestand, variërend van onafhankelijke tot grotere studio-producties.

Na de introductie van zijn Hobo With A Shotgun (2011) -poster kreeg Hodge snelle erkenning als leidende figuur in een opleving van ‘old-school’ kunstesthetiek. Tot op heden omvatten zijn opmerkelijke werken: The Innkeepers (2011), The Heat (2013), WolfCop (2014) en The Other Side of The Door (2016).

Werk van The Dude verschijnt regelmatig in ‘Poster of the Year’-peilingen en wordt vaak tentoongesteld in publicaties als Vice, The Guardian, Rue Morgue, MTV News, Business Insider, Total Film, Front, FHM en BBC News.

Zijn nieuwste publicatie VHS: Video Cover Art (Schiffer Publishing, 2015) was het eerste boek dat een uitgebreide blik op de spectaculaire vergeten kunst van de video-cover bracht – en is bestseller op Amazon.

Tegenwoordig presenteert Tom met trots zijn eerste uitstapje naar de regisseursstoel met Teddy Bears Picnic, een korte proof-of-concept-film op zoek naar fondsen voor een volledige film. Het scenario duurde zes jaar om te ontwikkelen en de korte film zelf duurde een jaar om te produceren en te filmen, omdat Tom veel nieuwe verantwoordelijkheden op zich nam; van productie- en productieontwerp tot redactie, kostuum- en rekwisieten en ook de belangrijke rol van regisseur.