In 1992, tijdens zijn worsteltijd in Mexico met ‘Consejo Mundial de Lucha Libre’, maakte Mane zijn filmdebuut in ‘Luchadores de las Estrellas’, als de slechterik van de film, El Vampiro Interespacial. Als onderdeel van WCW deed hij auditie voor en ontving hij een rol in de televisieserie ‘Smokey and the Bandit’.

Na zijn afscheid van het worstelen, verscheen hij in tal van films, waaronder X-Men (als Sabretooth), How to Make a Monster (als Hardcore), Joe Dirt, The Scorpion King, Troy (als Ajax), Hercules (als Antaeus), en The Devil’s Rejects (Rufus).

In 2007 speelde hij de iconische hoofdrol van Michael Myers in de remake van Halloween geregisseerd door Rob Zombie.

Hij is de langste acteur (2.03 m) om het personage te portretteren. In 2009 speelde hij de rol opnieuw in Rob Zombie’s Halloween-opvolger ‘H2’ en werd hij meteen de tweede acteur om Michael Myers meer dan eens te spelen, en de √©nige acteur die de rol speelde in opeenvolgende films.

In 2010 lanceerden hij en zijn vrouw hun eigen productiebedrijf, Mane Entertainment. Hun eerste speelfilm, Compound Fracture, verscheen in 2013. Hun nieuwste productie, Penance Lane, begon met filmen in 2016.

Met gastrollen in The Librarians en Midnight,Texas en zelfs een rol in de Slayer muziekvideo van Repentless heeft hij het druk, terwijl er nog vele interessante projecten aankomen!